Reglement

 

Onze regels:

De club is niet verantwoordelijk en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen die zich zouden voordoen. Dit betreft zowel personen (volwassenen en kinderen) als honden, tijdens of buiten de lessen, op of rond het terrein, kantine,….

 

Verzekering 

Vooreerst is ieder lid verplicht een familiale verzekering te bezitten, die kan aangesproken worden wanneer er iets gebeurt. (meestal is er een vrijstelling die je zelf moet betalen). Voor eventuele schade voorkomend uit een door de club georganiseerde activiteit ( ook trainingen) bent u verzekerd door de verzekering die via de KKUSH werd afgesloten. Meer hierover kan u terugvinden op het tabblad " interessante adressen en telefoonnummers" onder de rubriek " verzekering".

Kinderen 

Wij willen er op wijzen dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor hun kinderen. Ouders dienen dan ook de schade te vergoeden, die er door hun kinderen wordt toegebracht aan toestellen of meubilair. 

Honden
In de kantine moeten honden altijd aangelijnd zijn en dienen doorgangen steeds vrij te blijven. Schade toegebracht aan toestellen, meubilair, personen of andere honden, valt ten laste van de eigenaar van de betreffende hond.

Loopse teven


Loopse teven worden niet toegelaten op de trainingen en op de terreinen. 

Plasjes en hoopjes

Gelieve de honden uit te laten op de plasweide voor de lessen beginnen. Indien je hond nog niet gehoorzaamt moet je hem daar aan de leiband houden, zodat de andere honden ook rustig hun behoefte kunnen doen. Mocht je hond op het terrein toch zijn behoefte doen, dan dient er een boete betaald te worden van 0,50 € per overtreding.  Dit is niet zozeer om onze kas te spijzen, maar om jullie aan te zetten strenger toe te kijken dat je hond zomaar niet overal zijn behoefte doet. Ingeval je hond zijn ding doet op het terrein, kuist de cursist dit natuurlijk zelf op. 

UITZONDERING wordt gemaakt voor de pups & juniors zij dienen geen boete te betalen.

 

Oproep aan alle geleiders: 

  • Het is verboden uw hond te belonen door middel van het wegwerpen van een balletje of ander apporteervoorwerp ( enkel toegestaan bij het apporteren of de onderbreking, dit in functie van het correct uitvoeren van de oefening). Dit werkt bijzonder storend voor de andere geleiders die op dat moment met hun hond aan het werken zijn. Om dezelfde reden is het gebruik van speelgoedjes met een piepertje niet toegestaan. Hou het prettig voor iedereen.
  • Sluit steeds de poortjes bij het betreden of verlaten van de terreinen.
  • Probeer steeds op tijd te komen aub! Zo kunnen de groepen tijdig verdeeld worden en de lessen stipt beginnen. Als je toch te laat bent, vraag dan toestemming aan de instructeur om als nog deel te nemen aan de les. Doe dit ook als je vroegtijdig de les moet verlaten.
  • Vanaf begin april wordt het gras terug afgereden. Zet daarom steeds de toestellen terug op hun plaats (enkel geldig voor de wedstrijdgroepen). Ook als je buiten de lesuren komt trainen! Gelieve ook geen extra toestellen of voedsel achter te laten op het terrein.
  • Het is verplicht om steeds je lidkaart bij te hebben. Ook als je buiten de lesuren onze terreinen betreedt.

 

 

 

Hondenschool T Sas vzw    Oude Liersebaan  305     2570  Duffel